Besparen op stookkosten

Met de huidige energieprijzen staat ons geen goedkope winter voor de boeg. Graag helpen we je te besparen op de stookkosten. Door kleine aanpassingen in het huis ben je toch al snel wat euro’s goedkoper uit!

Frisse lucht

Zet elke dag de ramen even een kwartiertje tegen elkaar open. Op deze manier komt er frisse lucht naar binnen. Dat is niet alleen gezond, maar deze frisse lucht warmt ook sneller op. Een win-win dus wat dat betreft.

Radiatorfolie

Het gebruik van radiatorfolie klinkt als een oude truc, maar werkt erg goed. Door radiatorfolie achter je radiatoren te plakken trekt de warmte minder snel de muur in. Op deze manier ben je dus efficiënter aan het stoken in huis.

Douchen

Douchen is voor veel mensen een fris begin van de dag. Heb je een thermostatische douchekraan? Zet ‘m even een graadje kouder. Het is even wennen, maar dit ga je merken in de stookkosten!

Verwarming lager

Door de verwarming een graadje lager te zetten wil je dit compenseren. Je lichaam is een lagere temperatuur (nog) niet gewend. Trek een lekkere trui aan en een paar dikke sokken. En neem dat warme dekentje mee op de bank. Kruip knus bij elkaar en kom gezellig de winter door. Het is ook onnodig om alle ruimtes te verwarmen. Verwarm alleen de kamer waar je op dat moment het langste verblijft. Overdag is dat misschien een werkkamer, ’s avonds de woonkamer. Slapen doe je het beste in een kamertemperatuur van 18 graden celsius. Hier is geen verwarming voor nodig dus.

Temperatuur CV

De temperatuur van je CV staat standaard op 80 of 90 graden celsius. Dit houdt in dat de CV het warm water steeds op hoge temperatuur op moet warmen. Deze handeling kost veel energie. Zet je CV daarom op 60 graden celsius. Het duurt misschien iets langer om het water op temperatuur te krijgen, maar dat zie je terug op die eindafrekening.